Legal Lovers – Teisininkų bendruomenė

advokate giedre planuoju šiandien padaryti, jei kažkas keisis, tai - rytoj. Į atsiųstą pastabą atsižvelgsiu. legal lovers teisininku bendruomene

Giedrė Kaziliūnaitė

Esu civilinės teisės advokatė. Dar studijų metais labiau patiko civilinės ir civilinio proceso dalykai, tad magistro studijų kryptį pasirinkau civilinio proceso teisę, savo civilinės teisės žinias jau ketvirtame kurse pradėjau taikyti ir praktikoje (įsidarbinau). Galiausiai, net ir tapus advokate bei įsteigus savo kontorą nesinorėjo būti visų galų, bet kartu nei vieno galo, meistre. Dėl to, savo kvalifikaciją ir žinias gilinau būtent civilinės teisės srityje. 

Kokį patarimą duotumėte būsimiems ir esamiems teisės studijų studentams?

Patarimas būsimiems studentams – renkantis specialybę/studijas/profesiją, rinktis ne pagal tai, kas populiaru ir (ar) brangiai apmokama, o tai, kur linksta širdis. Jei studijos/darbas nuoširdžiai patiks, nereikės didelių pastangų siekiant geriausių rezultatų. O jeigu jau pasirinkote teisės studijas, tai kadangi teisė yra labai platus, dinamiškas mokslas, o teismų praktikos ir įstatymų gausa gali kelti siaubą, patarčiau gaunamą iš dėstytojų informaciją stengtis „neiškalti“ mintinai, o ją susisteminti. Be to, teisė ne matematika, kur yra tik vienas teisingas atsakymas. Tad teisės mokslas yra atviras logiškoms diskusijoms, o viena svarbiausia gero teisės studento savybė yra mokėjimas teisiškai argumentuoti, apginti savo nuomonę (net jeigu ji ir skiriasi nuo dėstytojo 😊).

Įdomus ar juokingas Tavo profesinis įvykis, faktas, pasiekimas?

Vienas toks „juokingesnių“ įvykių nutiko visai neseniai, kuomet atvykau į teismo posėdį gyvai į teismą ir likus kelioms minutėms iki posėdžio supratau, kad jis paskirtas nuotoliniu būdu. Buvo nemažai streso, nes teismo koridoriuje juk posėdžio vesti negaliu.. advokato kambarys irgi buvo užimtas, iki kontoros nuvažiuoti nebespėsiu.. tad teko suktis iš padėties ir sėkmingai posėdį pravedžiau automobilyje. Na, o man įsimintinesnis pasiekimas, kuomet Lietuvos Aukščiausiasis Teismas ne tik tenkino mano rengtą kasacinį skundą, bet pagal mano surašytus skunde argumentus pakeitė anksčiau vyravusią teismų praktiką ir sukūrė naują precedentą.

Ar studijų metu teisininko profesijos įvaizdis atitiko lūkesčius praktikoje?

Kai studijavau teisę, buvau labai išaukštinusi advokatus, man jie atrodė  tobuli žmonės: turintys iškalbą, nepaprastai protingi, garbingi, mandagūs, gražūs, etiški ir visada pasitempę. Kai pradėjau dirbti ir eiti į pirmus teismo posėdžius, teko nusivilti, nes iš tiesų dauguma sutiktų kolegų nepasižymėjo nei mandagiu, nei garbingu ar sąžiningu elgesiu. Mane ir iki šios dienos žavi būtent tie kolegos teisininkai, kurie savo iškalba, žiniomis ir erudicija gina savo klientą, o ne  tie, kurie laimėti bylą siekia melu ar įžeidinėjimais. Pati stengiuosi būti tokia teisininke, kokią ir įsivaizdavau studijų metais.

Sėkmingo teisininko paslaptis. Ko reikia, kad juo tapti?

Kiekvienos specialybės/profesijos sėkmės paslaptis, meilė tam, ką tu darai. Net jeigu tai ir nuvalkiota frazė, bet kitos paslapties nežinau..

Ar turite autoritetų/mentorių teisės srityje?

Mano autoritetais yra mano universiteto dėstytojai (nenoriu išskirti nei vieno, nes visus prisimenu su pagarba ir meile).

Ritualai padedantys pasiekti užsibrėžtų tikslų

Aš nelabai tikiu ritualais, burtais ar atsitiktine sėkme, tikiu sunkiu darbu ir, kad kiekvienas iš mūsų galime pasiekti savo užsibrėžto tikslo. Pati mėgstu užsirašyti savo tikslus, susidėlioti tikslo įgyvendinimo planą, konkretų terminą ir dirbti svajonės link.

Daugiau apie Giedrę:

Instagram: https://www.instagram.com/advokate_giedre_kaziliunaite

Tinklapis: www.kaziliunaite.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *